Inloggen
EHV clubgeschiedenis sinds 1935 
Hockeyclub EHV is in 1935 opgericht door een gymnastiekleraar van het Carmel Lyceum in Oldenzaal, waar veel Enschedese leerlingen op school zaten. Eerst heette de club SOS ("Spaart Onze Schenen”), maar dat vond de bond iets te ludiek. Het werd EHV: Enschedese Hockey Vereniging. 
 
 

Van Rechterlaantje naar Geessinkweg


Het eerste speelveld lag aan het Rechterlaantje achter de Oliemolensingel, maar na enkele omzwervingen werd een plek gevonden aan de Pompstationweg in Enschede-Noord. Op deze prachtige locatie bleef EHV tot halverwege de jaren zeventig, toen het terrein werd ingelijfd door de gemeente om dienst te doen als waterwingebied.
 
Aan de Geessinkweg in Enschede-Zuid beleefde EHV eerst een paar magere jaren, maar toen de club zich hier eenmaal goed gesetteld had was de groei niet meer te stuiten. Niet alleen het ledenbestand steeg explosief, ook op sportief gebied werden grote successen geboekt, met als hoogtepunt de twee seizoenen van 1994 en 1996, toen het eerste herenelftal in de hoofdklasse speelde en Floris Jan Bovelander ’s zondags het licht uit deed als hij met Bloemendaal deze kant op kwam ("EHV uit, altijd gezellig”).

 
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren