Inloggen
Alles aan de kant voor het hockey in Enschede
12-10-2018  | 
ENSCHEDE - Eline Aellerinck, Ruth Laverman, Juliette Langkamp en Lois Boerman, jeugdige basisspeelsters bij hockeyclub EHV, dromen al van de overgangsklasse.

Ze zijn pas 15 en 16 jaar oud, toch mogen Eline Aellerinck, Juliette Langkamp (beiden 16), Ruth Laverman en Lois Boerman (beiden 15) zich alle vier eerste elftalspeelster noemen bij EHV. En dat terwijl ze nog bij de meisjes A1 of B1 horen.

De vier vertellen in de bestuurskamer van de club enthousiast over hun drukke hockeyleven: "In de zomer hebben we selectietraining gehad", zegt B-juniore Ruth. "En dat ging goed. Uiteindelijk heeft de coach voor ons gekozen en hebben we zelfs al allemaal een basisplaats." Bestuurslid Michiel van Gemert is blij dat de verjongingskuur bewust is doorgevoerd. "We hebben ook jaren gehad dat het uit noodzaak was, maar nu willen we echt toekomstgericht kijken. Wie goed is mag doorstromen, hoe oud hij of zij ook is. Deze meiden zijn een voorbeeld voor onze jeugd."

Eline Aellerinck is een van de vier meiden. Zij is technisch sterk onderlegd en heeft als aanvalster een neusje voor de goal. Ze speelt op zaterdag in Meisjes A1 met Juliette Langkamp. Haar kwaliteiten liggen in het verdedigen. Juliette is rustig aan de bal en kan goed scoopen. Beide meiden hebben met Meisjes A1 de voorcompetitie er al op zitten. "Helaas hebben we de play-offs niet gehaald", zegt Eline. "De laatste wedstrijd verloren we met 6-0, waardoor we niet naar de landelijke Super A gaan, maar in de districts-topklasse blijven."
Dubbel programma

Lois Boerman en Ruth Laverman, beiden op zaterdag spelend voor Meisjes B1, zijn met hun jeugdteam nog wel in de race om een ticket voor de landelijke competitie. Morgen komen ze in actie in Nijmegen. "Vanavond gaan we er al naartoe", zegt Ruth, die als middenvelder sterk is in het opjagen van de tegenstander. "We overnachten daar met het hele team, zodat we morgen goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen." Lois, de stabiele factor achterin, hoopt dat ze zich met haar ploeg kan plaatsen voor de Super B. "De beste twee van de drie kwalificeren zich. Het zou mooi zijn als we dat halen." Ruth: ,,Zondag spelen we alweer uit in Groningen, met het eerste. Ook die wedstrijd is belangrijk. Soms voel je het wel hoor, twee wedstrijden in het weekeinde. Vooral op maandag op school heb ik het dan even zwaar."
Veel publiek

Of de verschillen tussen de jeugd en het eerste groot zijn? "Ja, enorm", zegt Ruth. "Bij het eerste ben je constant in beweging. En er komt veel meer publiek kijken." Juliette vult haar aan: "Je voelt ook meer zenuwen, maar ik denk wel goede zenuwen. Je krijgt er energie van."

Wat is volgens de meiden dit seizoen de doelstelling? "Kampioen worden", zeggen ze. "Wij zijn klaar voor de nieuwe over gangsklasse."

Zondag kan EHV in de titelstrijd goede zaken doen. Dan wacht in Groningen de topper tegen concurrent GCHC. EHV en GCHC delen voorafgaand de koppositie met 13 punten uit vijf wedstrijden.

bron: TCTubantia


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren