Inloggen
EHV-hockeyheren stunten met uitzege bij nummer twee Groningen (1-3)
9-5-2016  |

ENSCHEDE - De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D een enorme stunt verricht door de laatste uitwedstrijd bij nummer twee Groningen met 1-3 te winnen. Tim Horstink scoorde de 0-1 uit een strafbal, die de Groningse keeper een gele kaart opleverde. Daan Overvoorde maakte zijn eerste goal van het seizoen, 0-2, waarna Wouter Mosman opnieuw een doelpunt aan zijn totaal toevoegde: ruststand 0-3.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek: 'De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar Groningen was achterin nogal slordig. Dat gaf ons de gelegenheid om van te profiteren en dat deden we ook. In de tweede helft kregen ze elf corners, waarvan er zes door onze koning-uitloper Mart Wijma onschadelijk werden gemaakt. Hij werd dan ook terecht gekozen tot Man of the Match. De eindstand werd bepaald door een velddoelpunt, maar onze overwinning is geen moment in gevaar geweest en beter hadden we deze competitie niet kunnen besluiten.'