Inloggen
EHV-hockeyheren naderen linker rijtje na gelijkspel bij Wageningen (2-2)
7-3-2016  |

ENSCHEDE - De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D verrassend, maar dik verdiend gelijk gespeeld bij Wageningen, de nummer vier op de ranglijst. De thuiswedstrijd in Enschede, eerder dit seizoen, was met 2-1 onterecht verloren gegaan en dus aasde EHV op revanche. Dat kreeg het weliswaar, maar daarvoor moest het tot diep in de tweede helft blijven gaan voor de laatste kans. Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust was EHV in alle opzichten de betere ploeg, hoewel Wageningen zijn reputatie als listige counterploeg niet verloochende. Keeper Malte Heeres moest verschillende keren optreden om een goal te voorkomen en dat deed hij uitstekend. Mede daardoor bleef EHV geloven in een goed resultaat, maar het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat het 2-1 werd dankzij een prachtig benutte strafcorner door Tim Horstink. In de laatste aanval zette Stijn Adolfsen zijn stick onder de bal voor de gelijkmaker (2-2), waarvoor hij door zijn team werd verkozen tot Man of the Match.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek was na afloop niet alleen tevreden over het resultaat, maar vooral ook over de manier waarop zijn team dat behaalde. 'Voor de winterstop hebben we wedstrijden gespeeld waarin we ons gewonnen gaven toen we met 2-0 achterkwamen. Dat was vandaag wel even anders en ik denk dat dat de grootste winst van deze middag is. We zijn geen moment in paniek geraakt en hebben nooit het vertrouwen in ons eigen kunnen verloren. Dat hebben we beloond en daarvoor kan ik mijn team alleen maar het grootst mogelijke compliment geven. Bovendien blijven we door dit gelijkspel in de race met Hattem om de zesde plaats, want het linker rijtje is en blijft ons doel voor dit seizoen.'