Inloggen
EHV-hockeyheren buigen voor strafcorners van Zwolle (5-1 verlies)
23-11-2015  |

ENSCHEDE - De hockeyheren van EHV hadden in de eerste klasse D geen antwoord op de strafcorner van Zwolle. De thuisploeg kreeg er zes en benutte er vier, waarmee het verschil in de wedstrijd gemaakt was. EHV miste drie basisspelers: aanvoerder Pim Bonder (herstellend van een blessure aan de hamstring), verdediger Wouter Mosman (revaliderend van een knie-operatie) en middenvelder Job Bijvank (voor een stage vier maanden op Bali). Hun vervangers waren Joris Maathuis uit de A1 en twee jonkies uit de B1, Marnix Brands en Tom Hendriks, die daarmee allebei op 15-jarige leeftijd hun debuut in het eerste van EHV maakten.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek was na afloop, ondanks de ruime nederlaag, redelijk tevreden. 'In de eerste wedstrijd van het seizoen hadden we al gemerkt dat die gasten een prima corner hebben. Binnen tien minuten hadden ze er drie in liggen en was het eigenlijk einde oefening. Vandaag was het veel meer een wedstrijd, waarin we ze verschillende keren echt pijn hebben gedaan. Tekenend voor de krachtsverhoudingen buiten de cirkels was het feit, dat ze pas vier minuten voor tijd voor het eerst op ons doel schoten.'

Bij rust was de stand 2-0 voor Zwolle. Vrij snel in de tweede helft viel nummer drie, waarna Tim Horstink op de van hem bekende wijze een strafcorner de 3-1 binnen joeg. De volgende aanval had de 3-2 kunnen opleveren, maar de offensieve actie van Staffan Hengst kon in de ogen van de arbitrage geen genade vinden. Dat het daarna 4-1 en ook nog 5-1 werd, vond Van Wezenbeek vervelend, meer niet. 'We hebben ons vandaag meer dan gerevancheerd voor de afgang van vorige week tegen Groningen, toen we het met 8-0 wel heel makkelijk weggaven. We kregen niet voor niets de complimenten van ex-bondscoach Bert Bunnik, die tegenwoordig Zwolle traint. En, ook niet onbelangrijk: de twee debutanten hebben het uitstekend gedaan.' Man of the Match werd Joep Gierveld, die met de week beter en stabieler gaat spelen. EHV gaat de komene week keihard trainen voor de laatste wedstrijd van 2015, thuis tegen Beuningen. Daarin gaat het niet alleen om de koppositie in het rechter rijtje, maar ook om wraak voor de 8-1 van 13 september.