Inloggen
Hockeyers van EHV gaan voor handhaving in eerste klasse
29-3-2018  | 

Na de winterstop gaat het iets beter met de hockeyers van EHV. Drie gespeeld en drie punten. Maar toch, met een tiende plek is er nog steeds degradatiegevaar. "Het gaat met vallen en opstaan'', zegt trainer Gerard Alblas.


Enschede - Alblas traint heren 1 van EHV dit seizoen voor het eerst. Na 15 wedstrijden staat de teller op 12 punten. EHV won drie wedstrijden, speelde er drie gelijk en verloor er negen. "Het is een jonge groep die we proberen omhoog te krijgen. Maar het gaat wel met vallen en opstaan. We zijn niet stabiel genoeg'', zegt Alblas.


De insteek is handhaving in de eerste klasse. De kans erin te blijven is groot, want door de versterkte promotieregeling (de eerste drie promoveren en wellicht de nummer vier) speelt alleen de nummer 12 een play-out wedstrijd. Niet laatste worden is dus de opdracht voor EHV. De wedstrijd van vrijdag wordt een belangrijke, want dan gaat EHV op bezoek bij Fletiomare in Vleuten en dat is de hekkensluiter met 9 punten. Alblas weet dat er druk op staat. "Maar misschien is dat wel goed. Dan leren ze daarmee om te gaan. Het is zaak om te winnen. Dan creƫer je een gat van zes punten en kun je rustig het seizoen uithockeyen. Je kunt het jezelf makkelijk maken. Maar als we niet winnen, dan komen er nog genoeg wedstrijden om punten te pakken. Er is genoeg kwaliteit om erin te blijven.''


Afgelopen zondag verloor EHV met 1-4 van koploper Hattem. "We hadden het zwaar, maar qua spelopvatting konden we prima mee'', zegt Alblas. Een onterechte corner tegen bij een stand van 1-2 deed EHV de das om, stelt de trainer. Twee weken eerder won EHV met 6-3 van GCHC. En op 4 maart eindigde Houten - EHV in 3-2. "Die hadden we kunnen winnen'', zegt Alblas. "Maar dat gebeurt dan niet. Spijtig. Maar dat is wat we doormaken dit seizoen. Er zit meer in. Maar dat besef moet er wel zijn.''


De terugkeer in heren 1 van oudgedienden Martijn Wendrich en Tim Lunter heeft de ploeg beter gemaakt, vindt Alblas. "Tegen GCHC waren ze er voor het eerst bij. Dat merk je direct: meer hockeyvernuft. Daar profiteert de hele ploeg van. Ze blijven erbij, net zo lang als wij denken dat nodig is.'' Tegen Fletiomare is iedereen inzetbaar bij EHV. Alblas: "Er zit een stijgende lijn in het team. Ik heb er wel vertrouwen in.''Tussen de drie competitiewedstrijden door won EHV in de beker met 1-2 van Wageningen. Op paasmaandag speelt de ploeg van Alblas thuis voor de beker tegen Houten. De eerste thuiswedstrijd in de competitie is op 22 april, tegen Ede, de nummer drie.


(bron Huis aan Huis Enschede)


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren