Inloggen
EHV Dames 1 - Amersfoort Dames 1
27-11-2017  | 
Lieve EHV'ers,

Gisteren was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Thuis tegen Amersfoort. Waar we uit op zijn uber-Duits wisten te winnen in de laatste seconde van de wedstrijd, spraken we met elkaar af dit vandaag toch op zijn Hollands te doen.

Het weer was guur, nat en verschrikkelijk koud. Niet echt de ideale omstandigheden voor een leuke pot hockey, maar wel iets waar beide partijen last van hebben. Ondanks deze omstandigheden begonnen wij sterk aan de wedstrijd, Amersfoort werd goed onder druk gezet en kwam er maar moeizaam uit. Al snel leidde dit dan ook al tot de 1-0 via Juliet. Ook hierna blijven we doordrukken en aanvallen, maar we zijn niet scherp genoeg, ongeduldig en ook ongecontroleerd. Toch hebben we duidelijk de overhand. Amersfoort lukte het niet om via de combinatiehockey eruit te komen en heeft dan ook vooral de lange klap gehanteerd. De verdediging stond goed om deze op te vangen.

In de rust hebben we besproken dat het allemaal veel beheersder moet, met meer zekerheid en vooral meer controle. Dit konden we goed uitvoeren op het veld, kans na kans werd gecreerd, maar hij viel niet. Anouk kon dan toch de 2-0 op het bord zetten, en ook hierna blijven we aanvallen. Het gevaar is dan wel dat je met veel mensen voor de bal gaat spelen, waardoor een counter vaak erg gevaarlijk is. Dit liet Amersfoort ons overduidelijk zien door de 2-1 op het bord te zetten.

Niks aan de hand, gewoon blijven gaan. Maar het beetje geluk zat ons niet mee, en de keepster van Amersfoort speelde ook sterke pot. Ook onze laatste aanval leek goed te gaan, totdat de scheids floot voor een beslissing die wij de andere kant op verwachten. In de tegenstoot haalt Amersfoort een corner en wordt de wedstrijd afgeloten. Altijd billenknijpen zo'n laatste corner, maar gelukkig gaat deze (net) naast. Gelukkig geen Duits gestolen punt voor Amersfoort. De drie punten blijven in Enschede en we gaan met een derde plek (op doelsaldo) de winterstop in. Een prima uitgangspositie, boven onze verwachtingen met dit flink gewijzigde team.

Voor nu gaan we het iets rustiger aan doen, ons concentreren op het zaalhockey en zorgen dat we begin maart weer fit aan de start verschijnen. Aan alle supporters en sponsoren, bedankt tot nu toe! In weer en wind, bij voor- en tegenspoed, stonden jullie voor ons langs de kant. We zien jullie in maart weer, hopelijk met steeds hogere temperaturen en minder regen.

xoxo

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren