Inloggen
EHV-hockeyheren vrijwel probleemloos langs Groninger Studs (3-1)
22-10-2017  |

ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse D een vrijwel probleemloze overwinning geboekt op de Groninger Studs, die met een 3-1 nederlaag naar huis werden gestuurd. Bij de rust stond het 3-0 voor de thuisploeg, een copie van vorige week tegen Apeldoorn. Toen werd het in de tweede helft 3-3 en gingen de shoot outs roemloos verloren, nu kwam de zege op een enkel moment na nauwelijks in gevaar. Luuk Timmerman opende de score door een prachtige pass van Joris Maathuis doeltreffend af te ronden, Tim Horstink liet weer eens zien waarom een strafcorner bij hem in goede handen is (2-0) en Yordy Bakker reageerde attent op een lage assist van Joris Emmen. Keeper Malte Heeres, terug van weggeweest, moest zich alleen op een lage back hand vanuit een lastige hoek gewonnen geven, voor de rest hield hij zijn doel schoon en leverde hij daarmee een wezenlijke bijdrage aan de tweede driepunter van dit seizoen. Trainer-coach Gerard Alblas was tevreden over het resultaat en over het spel in de eerste helft: 'Daarna maken we het onszelf toch weer onnodig lastig, maar deze keer konden we de drie punten gelukkig wel over de streep trekken. En terecht, want al met al was het dik verdiend. Ik denk ook dat het een goede zet is geweest om de vrijdagavondtraining te schrappen en met z'n allen een hapje te gaan eten. Even geen hockey kan soms helemaal geen kwaad.'