Inloggen
EHV-hockeyheren consolideren vijfde plek met royale zege op Amersfoort (5-2)
7-5-2017  |

ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse D hun vijfde plaats op de ranglijst verstevigd met een royale thuiszege op Amersfoort (5-2). Yordy Bakker opende na ruim tien minuten de score met een bekeken volley, waarna Amersfoort een strafcorner benutte (1-1) en Mart Wijma namens de thuisploeg uit de rebound van een strafcorner de ruststand op 2-1 bepaalde. Na rust werd EHV aanvankelijk in de defensie gedwongen en leek de 2-2 een kwestie van tijd, maar de Australiƫr Josh Willott scoorde met zijn eerste goal voor EHV de bevrijdende 3-1. Daan Overvoorde bekroonde een prachtige aanval over zes schijven met de 4-1, Wouter Nederhand besliste de wedstrijd definitief, waarna Amersfoort nog een keer voor de statistieken mocht scoren (eindstand 5-2).

Trainer-coach Richard van Wezenbeek had genoten van de vloeiende combinaties waaruit de laatste drie doelpunten vielen, maar was zich ook bewust van het risico dat het eerder 2-2 dan 3-1 had kunnen worden: 'En dan moet ik het nog zien. Nu toonden we de klasse om te pieken op de beslissende momenten, zoals we eerder dit seizoen wedstrijden vanuit een moeilijke positie naar ons toe hebben getrokken. En dan kan ik als liefhebber alleen maar blij zijn met de kwaliteit van de doelpunten, waarmee we ons publiek hebben laten watertanden. Zondag moeten we naar USHC, dat zal vechten voor een kans op de titel. Daarna wacht de laatste thuiswedstrijd tegen Hattem en dat is altijd iets bijzonders, dus daar verheugen we ons nu al op.'