Inloggen
EHV-hockeyheren nemen na rust overtuigend afstand van Spandersbosch (4-0)
19-3-2017  |

ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse D met ruime cijfers (4-0) gewonnen en zich daarmee, liefst acht wedstrijden voor het eind van de competitie, vrijwel zeker veilig gespeeld. In de eerste helft speelden de EnschedeĆ«rs zeker niet slecht, maar vergaten ze zichzelf te belonen met één of meer goals. Na rust waren de overtuiging en het zelfvertrouwen helemaal terug en kreeg Spandersbosch in feite geen voet aan de grond. Tim Horstink scoorde de 1-0 en 2-0, waarna Daan Overvoorde met zijn zesde dolepunt van het seizoen de wedstrijd besliste (3-0). Horstink bepaalde de eindstand op 4-0 met een benutte strafbal die de keeper alleen gehoord kan hebben, zo ziedend hard ging de bal richting het zijnet, en werd mede daardoor uitgekozen tot Man of the Match.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek was na afloop dik tevreden, vooral over het getoonde karakter: 'Dit was zeker niet onze beste wedstrijd, maar wel min of meer bepalend voor de rest van het seizoen. We staan nu al op 23 punten, vorig jaar eindigden we op 27 en dus hebben we een grote stap gemaakt. Bovendien krijgen we nog vier van de vijf ploegen uit het rechter rijtje, zodat het hierbij hopelijk niet zal blijven. Voor vandaag ben ik vooral zeer te spreken over de daadkracht die we in de tweede helft op de mat hebben gelegd en waarmee we de tegenstander onze wil hebben opgelegd.'