Inloggen
Horrorstart maakt EHV kansloos bij GHBS (8-3 nederlaag)
20-3-2023  |
GRONINGEN – De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A hun uitwedstrijd bij GHBS met 8-3 verloren. Deze grote score was het gevolg van een dramatisch eerste halve uur, waarin alle afspraken vergeten leken en GHBS een clinic kon verzorgen. ‘We kregen hockeyles, op alle punten’ was het verhelderende commentaar van trainer-coach Richard van Wezenbeek, die tot zijn leedwezen moest constateren dat zijn team door de thuisploeg bewusteloos werd gespeeld. Het begon al na twee minuten, toen een zware overtreding de maximale tijdstraf (tien minuten) opleverde en EHV met tien man verder moest. Daarna was het mes tussen de tanden, waarmee vorige week bij Hattem de drie punten werden bevochten, helemaal verdwenen en liet EHV liet zich als een lentelammetje naar de slachtbank begeleiden. Bij de rust was de stand 5-0, de wedstrijd gespeeld en de angst voor dubbele cijfers reëel. Het pleit voor de Enschedeërs dat ze er in de tweede helft weer een wedstrijd van maakten en met drie doelpunten sterk terug kwamen. Stijn Adolfsen, Wouter Nederhand en Gijs Sanders (zijn vierde in de drie laatste wedstrijden) maakten de eindstand niet minder duidelijk, maar wel iets dragelijker. Dat neemt niet weg dat EHV een onthutsend weekendje Groningen achter de rug heeft, met op vrijdagavond ook nog de uitschakeling in de beker door tweedeklasser Roden (5-3). Luuk Hoefman was de Damsté Man of the Match.