Inloggen
Vragen mbt zaalcontributie in de EHV blaashal
12-11-2022  | 
Beste leden en ouders van leden,

Deze week kregen wij meerdere vragen over de zaalcontributie zoals die begin deze week gecommuniceerd is en hoe deze tot stand is gekomen.

Uiteraard begrijpen wij dat de tarieven voor zaalhockey in de EHV blaashal laat gecommuniceerd zijn.

Ik kan u echter uitleggen wat hier de reden voor is. Vorig seizoen werd bekend dat het huidige zandveld ('veld 4') na de zomer door de KNHB zou worden afgekeurd en er dus dringend vervanging nodig was. De aanmelding voor de zaalcompetitie moest in september al plaatsvinden omdat dit door de KNHB georganiseerd wordt. 

Begin 2022 is er een aanzet gemaakt om een nieuw veld aan te leggen en daarbij dan ook direct een eigen blaashal te realiseren, een wens die al heel lang bestond, met name omdat er in Enschede en omstreken nauwelijks capaciteit is voor zaalhockey.

Deze plannen zijn uitgewerkt en medio juni was alles zover dat het wachten alleen nog was op de Gemeente Enschede voor de goedkeuring van de garantstelling voor de lening. Deze is echter uiteindelijk pas begin oktober goedgekeurd. Tot die tijd kon de lening niet worden afgesloten, hetgeen betekende dat de definitieve kosten nog niet bekend waren. Dit is dan ook meteen de reden dat er zo laat gecommuniceerd is: er was nog geen zekerheid. 

Uiteindelijk is het definitieve tarief voor de lening pas 2-3 weken geleden bekend geworden. In de tussenliggende periode januari-oktober is het rentetarief voor de lening helaas bijna verviervoudigd. Daarnaast is ook de prijs van de hal gestegen. Dit alles betekende dat wij als bestuur de tarieven pas vorige week konden vaststellen, toen alle kosten bekend waren.

Wat betreft het tarief. Dat is voor sommigen fors hoger dan voorheen. Dit klopt inderdaad, maar het is ook helemaal niet meer vergelijkbaar met voorheen: voorheen werd door de meeste teams maximaal 6-10 keer getraind in de hele zaalperiode, simpelweg omdat er niet meer zaalruimte te krijgen was. Daarnaast was het tarief van de meeste hallen in Enschede tussen de € 50,00 en € 60,00 per uur. Inmiddels vraagt de Gemeente Enschede vanaf december € 70,00 per uur (vooral vanwege gestegen (energie)kosten). Daarnaast is er vanaf dit seizoen geen TVO (regionale) competitie meer, dus alle teams betalen nu een bijdrage voor de zaalcompetitie aan de KNHB.

In de nieuwe situatie met de eigen EHV blaashal wordt 'alles' anders: er kan twee keer per week getraind worden, op de eigen accommodatie (geen heen- en weer gereis naar allerlei zalen in Enschede en omgeving) en op volledige hockeyvelden (niet meer in een (te) kleine gymzaal). Dit kost inderdaad meer, het aantal uren is echter ook veel hoger (10 resp. 20 trainingsuren per team in de zaal). Ook de thuiswedstrijden voor de zaalcompetitie zullen in de EHV blaashal plaatsvinden (evenals de thuiswedstrijden van PW Hockey en Haackey).

We hebben de prijs voor de zaalcontributie zeer weloverwogen gemaakt, daarbij (uiteraard) als eerste gekeken naar de kosten voor EHV, een vergelijking gemaakt met het huren van zalen in Enschede (ondanks dat die capaciteit er helemaal niet is) en onze tarieven vergeleken met andere verenigingen met een eigen blaashal. Op basis daarvan zijn de huidige tarieven bepaald. Als voorbeeld: als een team nu een hal in Enschede zou kunnen huren voor 20 trainingsuren (à € 70,-) + kosten zaalcompetitie KNHB + kosten trainers , dan kom je op een vergelijkbaar bedrag per team uit, met daarbij nogmaals opgemerkt dat de capaciteit er niet is.

Wat betreft de kosten, indien er voor sommige ouders een probleem is wat betreft de kosten, ze kunnen de penningmeester benaderen om betaling in meerdere termijnen af te spreken. Ik begrijp dat dit gevoelig ligt, maar het wordt uiteraard discreet afgehandeld.

Ik hoop dat u naar aanleiding van bovenstaande uitleg begrijpt dat we dus wel degelijk de tarieven zeer goed hebben overwogen en we ons ook zeker bewust zijn van de late communicatie, maar dit helaas niet anders mogelijk was.
Onze wens (en noodzaak vanwege combinatie met nieuwe veld) om de zaalcompetitie al dit seizoen in de eigen hal mogelijk te maken heeft tot deze situatie geleid, voor volgend winterseizoen kunnen we al direct bij de inschrijving van de zaalcompetitie alle tarieven bekendmaken.

Namens het bestuur,
Rob Witz - Voorzitter EHV

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren