Inloggen
Einde seizoen en start seizoen 2019-2020
21-6-2019  | 
Jeugdtrainingen

Als EHV zien wij graag dat er een goede balans is tussen intensief hockeyen en een goede rust periode. Wij vinden een goede zomervakantie dan ook van groot belang. 
De trainingen voor de Jongste jeugd zijn voorbij. 
De trainingen van de juniorenteams kunnen, in overleg met de trainers-coördinatoren, doorgaan tot vrijdag 5 juli. (nog niet alle trainers zijn al beschikbaar ok bekend)
Na 5 juli is er geen training-begeleiding vanuit EHV meer. Eigen initiatieven zijn dan ook op voor eigen risico. Het sportpark is een openbaar en dus toegankelijk. 
De zomer is er ervoor om te rusten en draagt bij aan de fysieke ontwikkeling van de spelers. Daarnaast draagt vakantie ook bij aan hun sociale ontwikkeling en kunnen ze zich mentaal opladen voor een nieuw schooljaar en hockeyjaar. 

Aangezien wij als hockeyvereniging ook veel waarde hechten aan het feit dat kinderen op tijd terug zijn van vakanties voor de start van een nieuw hockeyseizoen willen wij u graag verder informeren over de start data. Er zijn drie hoofdredenen:
1.Hockey is een teamsport en in een teamsport willen wij kinderen leren dat voor iedereen dezelfde regels gelden om samen succesvol te kunnen zijn; 
2.Verder is het bij de KNHB zo geregeld dat de prestatiedruk vooral in het begin van het seizoen ligt. Teams kwalificeren zich dan voor de diverse vervolgcompetities. Ons streven is om elk team op een voor hun passend niveau te laten uitkomen. Derhalve willen we ze optimaal laten verschijnen aan de start van de competitie; en
3.Kinderen groeien in de zomer relatief meer dan in de rest van het seizoen. Daardoor is het belangrijk dat we hun fysieke belasting goed opbouwen. Het abrupt vol starten vergroot de kans op overbelasting of zelfs blessures (zeker in of direct na een groeispurt).

Voor seizoen 2019-2020 starten de zomervakanties 13 juli. De KNHB competitie start op zaterdag 31 augustus (sub)Topklasse A/B en zaterdag 7 september (overige teams).

Onderstaande de start-data van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen:
Aanvang/voorbereiding 1-lijns teams vanaf 12 augustus (nb. In overleg met trainer/coach)
Aanvang/Voorbereiding teams (junioren) vanaf maandag 19 augustus 2019 ((nb. In overleg met trainer/coach)
Aanvang/Voorbereiding jongste jeugd vanaf woensdag 28 augustus 2019.

Met vriendelijke groet,

Michiel van Gemert,
Bart Olde Boerrigter en 
Antoinet Wildeboer

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren