Inloggen
EHV neemt Smeercase in gebruik
31-5-2019  | 

EHV neemt Smeercase in gebruik

EHV neemt deel aan landelijke actie om het insmeren van buiten sportende kinderen vanzelfsprekend te maken


Vanaf vandaag is er een Smeercase te vinden bij de bar en bij de trainerscoördinator van EHV. De Smeercase is een opvallend kratje met daarin flesjes anti-zonnebrand crème. Met de Smeercase moet insmeren tijdens het buitensporten heel gewoon worden; momenteel staat slechts 1 op de 10 kinderen ingesmeerd op het veld. Blootstelling aan te veel schadelijke UV-stralen op jonge leeftijd verdubbelt de kans op huidkanker op latere leeftijd. De Smeercase is ontwikkeld door Sport ZonVeilig dat de ambitie heeft heel Nederland zonveilig te laten sporten.

"Sporten is gezond, maar wel alleen als je je goed beschermd tegen de zon. Met de Smeercase hopen we dat onze leden voortaan allemaal ingesmeerd en wel op het veld staan én dat ze dat ook als de normaalste zaak gaan zien,”.


Over Sport ZonVeilig

De Smeercase is een initiatief van Sport ZonVeilig. Sport ZonVeilig is gestart vanuit een donatie van onder andere Stichting Het Champagnediner. Het doel: zorgen dat insmeren tijdens het buitensporten voor kinderen en hun ouders en trainers de normaalste zaak van de wereld is. NIVEA Sun heeft alle anti-zonnebrand crèmes voor de eerste editie ter beschikking gesteld. www.sportzonveilig.nl

 


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren