Inloggen
EHV-hockeyheren nog puntloos na thuisnederlaag tegen Houten (1-2)
17-9-2017  |

ENSCHEDE - Het eerste herenteam van EHV heeft in de eerste klasse D ook de tweede wedstrijd verloren. Na de 3-2 van vorige week bij Amersfoort volgde zondag een 1-2 resultaat op eigen veld tegen promovendus Houten, dat op basis van een puur defensieve tactiek de drie punten meenam naar Utrecht. In de eerste helft ging het gelijk op, zonder dat het ook maar een moment boeiend werd. Na rust was er meer vuur op het veld, wat resulteerde in meer spanning - en eindelijk ook doelpunten. Houten opende de score na slordig balverlies van EHV op het middenveld, Stijn Adolfsen maakte met een droge knal vanaf de cirkelrand de 1-1 en niet lang daarna viel de beslissende 1-2 uit een strafcorner. Het vervolg van de wedstrijd ontaardde voor de thuisploeg in een kaartenfestival, met twee keer groen, een keer geel en twee maal geel is rood.

Trainer-coach Gerard Alblas reageerde na afloop met een dubbel gevoel: 'Qua hockey was het, vooral na rust, al een stuk beter dan vorige week. Dat is de winst van deze wedstrijd. Het verlies is dat we te weinig in hun cirkel kwamen en als we daar waren, geen creatieve oplossingen vonden. Verder moeten we veel slimmer zijn in het voorkomen van kaarten, want als je met negen man tegen elf komt te staan, dan ga je dat niet winnen.'