Inloggen
EHV-hockeyheren beginnen seizoen met zure nederlaag bij Amersfoort (3-2)
10-9-2017  |

ENSCHEDE - Het eerste herenteam van EHV is het seizoen slecht begonnen met een verdiende nederlaag bij Amersfoort. Waren de EnschedeĆ«rs daar vorig jaar nog heer en meester met een 4-1 overwinning, deze keer gingen ze er met 3-2 af. Binnen tien minuten stond de thuisploeg op 2-0, waarna Pim Bonder een assist van Marnix Brands doeltreffend afrondde (ruststand 2-1). In de tweede helft zakten beide partijen door het ijs wat de kwaliteit van het hockey betreft. Vooral op het middenveld was het één grote flipperkast, met veel verkeerde passes en onnodig balverlies over en weer. Stijn Adolfsen leek met een tip-in uit een strafcorner de eindstand op 2-2 te bepalen, maar in de voorlaatste minuut viel alsnog de beslissing (eindstand 3-2).

Trainer-coach Gerard Alblas had zich een beter debuut met zijn nieuwe ploeg gewenst, maar toonde zich realistisch: 'In de rust heb ik de jongens op het hart gedrukt om meer bezieling uit te stralen en te laten zien wat ze kunnen. Het was allemaal veel te timide, mat en vrijbllijvend. Na de rust was het qua hockey niet veel beter, maar de inzet was er tenminste wel weer. Dit is een zure nederlaag en als zodanig een goede les. Laten we het maar beschouwen als een wake up call voor onze eerste thuiswedstrijd tegen Houten, dat Apeldoorn met 6-2 naar huis stuurde. We kunnen dus volop aan de bak en er valt nog veel te verbeteren, maar daar gaan we keihard op trainen.'