Inloggen
EHV-hockeyheren klimmen naar vijfde plek na 2-1 thuiswinst op Apeldoorn
4-10-2016  |
ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag de vijfde plek op de ranglijst bereikt door een onnodig moeizame 2-1 zege op hekkensluiter Apeldoorn. Bram Sanders opende na een kleine tien minuten de score voor de thuisploeg, die daarna verzuimde afstand te nemen door vele doelrijpe kansen onbenut te laten. Dat manco speelt EHV al enkele weken parten, waardoor het het zichzelf onnodig moeilijk maakt om de drie punten binnnen te halen. Bovendien geef je daarmee de tegenstander het gevoel dat er wat te halen valt en dat werd vijf minuten voor tijd pijnlijk duidelijk toen Apeldoorn een prachtige strafcornervariant doeltreffend afrondde: 1-1. In de weinige speeltijd die nog restte ging EHV voor alles of niets en Wouter Mosman maakte de winnende 2-1, waardoor zijn team nu vijfde staat nadat het vorig seizoen met nul uit vier nog op de laatste plaats bivakkeerde.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek toonde zich dan ook een tevreden man: 'Waar we echt aan moeten werken is het verschil wegpoetsen tussen een beetje nuttig zijn en echt nuttig zijn. Als we dat kunnen opbrengen, wat we vandaag in grote delen van de wedstrijd hebben laten zien, dan doen we serieus mee voor een plek in het linker rijtje. In vergelijking met vorig jaar boeken we weliswaar vooruitgang, maar we zijn er nog lang niet en het mooie is dat de spelers dat zelf ook heel goed inzien.' Boudewijn Bousema werd door zijn teamgenoten gekozen tot Man of the Match, met een speciale vermelding voor Mart Wijma die al enkele weken second best is. Zondag gaan de EHV-heren naar Wageningen, waar ze vorig seizoen na een 2-0 achterstand in de laatste vijf minuten nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur wisten te slepen.