Inloggen
EHV-hockeyheren slepen punt uit het vuur bij Spandersbosch (3-3)
27-9-2016  |
ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in Hilversum een zwaarbevochten gelijkspel behaald bij Spandersbosch, dat twee keer een voorsprong met twee goals verschil had (2-0 en 3-1), maar uiteindelijk toch met een 3-3 gelijkspel genoegen moest nemen. EHV begon slap en niet volledig geconcentreerd aan de wedstrijd, waarvan de thuisploeg gretig gebruik maakte: binnen twintig minuten stonden de 1-0 en de 2-0 op het scorebord. Stijn Adolfsen bepaalde, in een periode dat EHV het overwicht naar zich toe trok, met een bekeken treffer de ruststand op 2-1. In de tweede helft waren de Enschedeƫrs de dominante partij, maar een snelle counter van Spandersbosch leidde tot een strafbal, die koelbloedig benut werd (3-1). Op dat moment waren er nog tien minuten te gaan en gold voor EHV het motto alles of niets. Staffan Hengst bracht de spanning terug (3-2) en Robbert Overvoorde maakte met zijn eerste doelpunt voor EHV de belangrijke gelijkmaker. Bijna was het vlak voor tijd zelfs nog 3-4 geworden, maar trainer-coach Richard van Wezenbeek kon zich al met al wel vinden in de uitslag: 'Spandersbosch is een goede ploeg, die thuis nog veel punten gaat halen. We kwamen weliswaar voor de overwinning, maar achteraf moet je concluderen dat dit het maximaal haalbare was en dan verdient het team een compliment voor de getoonde veerkracht. Wouter Nederhand krijgt van mij een speciale vermelding omdat hij de spelverdeler van de tegenstander vrijwel volledig uitschakelde en daarnaast ook aanvallend veel wist te leveren.' Staffan Hengst, die al enkele weken in een geweldige vorm verkeert, werd door zijn medespelers opnieuw gekozen tot Man of the Match. EHV speelt op 2 oktober thuis tegen het puntloze Apeldoorn dat vorig seizoen met een dikke 4-1 nederlaag kansloos naar huis werd gestuurd.