Inloggen
EHV-hockeyheren beginnen seizoen met nipte nederlaag bij Studs (3-2)
13-9-2016  |
ENSCHEDE - De hockeyheren van EHV zijn het seizoen ongelukkig begonnen met minimaal verschil tegen de Groninger Studs (3-2 nederlaag). Na een nuttige oefencampagne, onder andere met leerzame wedstrijden tegen Jong Pakistan en het Oman National Team, begonnen de Enschedeƫrs sterk op het Groningse studentencomplex. Halverwege de eerste helft kregen ze een serie van vijf strafcorners mee, waarmee echter niets gedaan werd, behalve een bal op de lat en enkele gemiste kansen voor vrijwel open doel. En dan gaat het ook in het hockey vaak zoals trainer-coach Richard van Wezenbeek het na afloop omschreef: 'Als je je fiets niet op slot zet, is de kans groot dat je 'm kwijt raakt.'

Na rust roken de gastheren hun kans. Daan Overvoorde zette EHV weliswaar op 0-1 via een rebound uit een strafcorner, maar toen de thuisploeg twee keer achter elkaar vanaf de cirkelrand mocht aanleggen voor een doeltreffende sleeppush, stond halverwege de tweede helft de 2-1 op het scorebord. EHV gooide alles op de aanval en door de aldus ontstane ruimte konden de Studs uit een counter de beslissende 3-1 laten aantekenen. Dat de aanvaller daarbij de bal opzichtig met de voet meenam, ontging het arbitrale duo. Van Wezenbeek:'Na afloop kwamen ze zich uitgebreid excuseren, waarvoor we uiteraard veel respect en waardering konden opbrengen. Het was inderdaad een cruciale, want wedstrijdbeslissende fout, maar we hebben het vooral voor rust zelf ook laten liggen.' Staffan Hengst scoorde vlak voor tijd de 3-2, Mart Wijma werd door zijn team uitgeroepen tot Man of the Match en de vier debutanten in de selectie (Sem Hoogteijling van Almere II en Robbert Overvoorde, Bram Sanders en Luuk Timmerman uit de eigen jeugd) kunnen terugkijken op een prima wedstrijd, waarin de drie punten uiteindelijk werden beslist door een detail. Zondag speelt EHV de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Upward, dat zondag in Arnhem met 6-1 van USHC uit Utrecht verloor.