Inloggen
Bekercompetitie 2016-2017 - Silver Cup Heren: EHV Heren 1 doet mee!
6-9-2016  | 

Het is zover: de bekercompetitie komt terug en EHV heren 1 doet hieraan mee! In de begin jaren 80, toen de landelijke competities werden geïntroduceerd, werd de eerder georganiseerde bekercompetitie afgeschaft. In de jaren 90 is er nog een paar jaar om de beker gespeeld.
Vanaf de velden kwam steeds vaker het geluid dat er behoefte is aan een bekercompetitie. Graag sluit de KNHB aan bij de wens van de hockeyers om weer een bekercompetitie te introduceren.


Het eerste jaar, seizoen 2016-2017, start de nieuwe bekercompetitie met de Silver Cup Heren. De Silver Cup is gericht op teams uitkomend in de Eerste klasse tot en met Vierde Klasse. Uiteindelijk komt er een Gold Cup en een Silver Cup voor dames en heren. De Gold Cup is gericht op teams uit de Hoofdklasse en Overgangsklasse (en de drie hoogst geëindigde teams uit de Silver Cup van het jaar ervoor).

Deze scheiding is noodzakelijk door de lastige speeldagenkalender (in combinatie met de internationale kalender) van de Hoofdklasse. Daarnaast speelt voor de KNHB de inschatting mee dat wedstrijden tussen teams uit de hoogste en de laagste klasse ook tot gevaarlijke situaties op de velden kan leiden. De wedstrijden worden gespeeld op de vrijdagavonden en in de vrije weekenden. De competitie kent, om te kunnen komen tot een uitvoerbare planning, maximaal 8 ronden waardoor een maximaal aantal deelnemers per klasse wordt vastgesteld. Er kunnen het eerste jaar maximaal 200 teams deelnemen, waarbij de volgorde van opgave leidend is. Wordt het maximaal aantal deelnemende teams in een klasse niet behaald, dan kunnen er meer teams uit andere klassen te instromen.


·         De eerste ronde wordt gespeeld in een poulefase (heren 3e en 4e klasse) en vervolgens wordt gespeeld volgens het knock-out principe.
·         Tot de kwartfinales speelt het laagst spelende team thuis. Wanneer teams op hetzelfde niveau spelen én vanaf de kwartfinales bepaalt loting wie thuis speelt.
·         Tot en met de achtste finales wordt het land verdeeld in vier regio’s en wordt gespeeld binnen de regio. Door dit systeem zorgen we ervoor dat op vrijdagavond geen enorme afstanden moeten worden afgelegd (incidenteel niet te voorkomen). Vanaf de kwartfinales worden de regio’s losgelaten en wordt het schema volledig door loting bepaald.
·         De halve finales en finales worden in een final-four weekend afgewerkt op één van de deelnemende verenigingen. Op zaterdag worden beide halve finales gespeeld, op zondag de finale en de wedstrijd om de derde en vierde plek.
·         Ronde 1 wordt gespeeld door de 3e en 4e klasse in poules van 3 of 4 teams. Zij spelen op die wedstrijddag een toernooi om een plaats in ronde 2. Locaties van deze ronde worden in overleg bepaald.
·         Ronde 2 wordt gespeeld door de winnaars van ronde 1 en de 2e klasse teams. Hierbij zijn de 2e klasse teams geplaatst en de winnaars van ronde 1 ongeplaatst.
·         Ronde 3 wordt gespeeld door de winnaars van ronde 2 en de 1e klasse teams. Hierbij zijn de 1e klasse teams geplaatste teams en de winnaars van ronde 2 ongeplaatst.


Ronde

Deelnemende teams

Datum

Opmerking

1

Heren 3e + 4e klasse (poulefase)

23 oktober

Zondag in de herfstvakantie

2

Winnaars ronde 1 + Heren 2e klasse

11 november

 

3

Winnaars ronde 2 + Heren 1e klasse

3 maart

 Start EHV H1

Winnaars ronde 3 
24 maart  

5

Winnaars ronde 4

7 april

Achtste finales

6

Winnaars ronde 5

12 mei

Kwartfinales

7

Winnaars ronde 6

3 juni

Final Four – halve finales

8

Winnaars en verliezers ronde 7

4 juni

Final Four – finales en wedstrijd 3 / 4


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren