Inloggen
EHV-hockeydames winnen eerste play off-wedstrijd van Helmond (2-0)
19-5-2016  |
ENSCHEDE - De hockeydames van EHV hebben woensdagavond de eerste wedstrijd in de play offs voor promotie naar de overgangsklasse met 2-0 gewonnen van Helmond. De thuiswedstrijd kreeg een heel bijzonder karakter vanwege het overlijden, eerder die dag, van clubicoon en kroonlid René Mosman. Vooraf werd een minuut stilte in acht genomen en EHV speelde met een rouwband. Trainer-coach Antoinet Wildeboer: 'Het was erg heftig voor de meiden. Ze kennen René allemaal en waren diep onder de indruk. Toch wilden ze graag spelen en de overwinning hebben ze aan hem opgedragen. Ik wil ze de grootst mogelijke complimenten geven voor het feit dat ze zoveel veerkracht hebben getoond.'

De thuisploeg begon sterk en kreeg veel strafcorners, die door de defensie van Helmond goed gepareerd werden. Na een kwartier ging het gelijker op en het laatste deel van de eerste helft hield EHV-keepster Eveline van de Stadt haar ploeg met enkele spectaculaire reddingen op de been. De tweede helft liet EHV zich te makkelijk in de linkerhoek drukken, waar het maar met moeite uit kwam. Voeg daarbij het feit dat de hoge bal niet het gewenste effect sorteerde en het was duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Wildeboer: 'We hadden gezien dat er bij de corner een gaatje rechts van de keeper lag en dat was precies de hoek waarin Sanne Vormeer scoorde. Daarna ging het op en neer met over en weer veel strafcorners, maar vier minuten voor tijd zorgde Liz Koopman na een prachtige solo voor de bevrijdende 2-0. We hebben er, ondanks de beroerde voorbereiding, volop van genoten, want dit is toch wat we willen. Voor de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag gaan we de videobeelden bestuderen en nog een paar puntjes op de i zetten. De verschillen zijn bij hen groter dan bij ons en als we twee of drie bepalende speelsters kunnen uitschakelen, dan halen we de angel uit hun spel.'

Het gaat in deze play offs om het principe best of three. Mocht er na zaterdag een derde, beslissende wedstrijd noodzakelijk zijn, dan wordt deze aanstaande zondag, eveneens in Helmond, gespeeld.