Inloggen
EHV-hockeyheren verliezen linker rijtje uit oog door gelijkspel tegen Hattem
4-4-2016  |
ENSCHEDE - De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D voor de derde keer in de vier wedstrijden van 2016 gelijk gespeeld. Na de 2-2 bij Wageningen en de 1-1 tegen GCHC werden nu op eigen veld de punten gedeeld met Hattem. Boudewijn Bousema opende de score, waarna al vrij snel de gelijkmaker viel. Stijn Adolfsen bepaalde in de laatste minuut van de eerste helft de ruststand op 2-1. In de tweede helft kon het alle kanten op, en dat deed het ook. Na de 2-2 door Hattem was het Joep Gierveld, die een eigenlijk mislukte strafcorner succesvol afrondde (3-2), waarna EHV de volle winst door ongelukkig verdedigen toch nog weggaf (eindstand 3-3).

Trainer-coach Richard van Wezenbeek constateerde na afloop dat het glas half vol was: 'Qua hockeykwaliteit was dit een van onze betere wedstrijden en op inzet heeft iedereen honderd procent geleverd. We hebben voor en na rust enkele kansen gehad, die er eigenlijk in hadden gemoeten. Aan de andere kant geven we het soms te makkelijk weg en daardoor hielpen we Hattem in het zadel. Het linker rijtje is nu even uit beeld, maar als we zondag van Upward winnen hebben we voldoende punten om ons met een gerust hart op weer een seizoen in de eerste klasse voor te bereiden en dat is voor deze jonge ploeg een mooie uitdaging.'