Inloggen
Twentesport: ‘Fusie enige manier om hockey in Enschede te behouden’
1-4-2016  | 
Bron: www.twentesport.com

In de eerste klasse staat zondag de hockeywedstrijd EHV-Hattem op het programma, met als inzet een plaats in het linker rijtje. Niek Hendriks (Enschede, 1964) kent beide clubs. Met hem een vooruitblik op het treffen van het komend weekend aan de Geessinkweg. En over de toekomst.

Hendriks leerde het hockeyen bij EHV, zat met zijn vijftiende al in het eerste, haalde de regionale en nationale selecties en debuteerde in 1984 in de hoofdklasse met Hattem tegen het Bloemendaal van Theodoor Doyer.


Acht jaar later keerde hij terug naar EHV, waar hij tussen 1994 en 1996 twee seizoenen op het hoogste niveau van Nederland speelde, onder andere vier keer tegen zijn oude club Hattem.

De appels vallen in huize Hendriks niet ver van de boom: Niek junior speelt in de A1 van Kampong (Utrecht) en Tom heeft als speler van B1 dit seizoen al enkele wedstrijden meegedaan met het eerste van EHV.


Hoewel hij dit seizoen actief is als coach van de Arnhemse Upward-dames, en dus niet echt veel wedstrijden van beide teams gezien kan hebben, heeft Hendriks natuurlijk wel de kwaliteit en de ervaring in huis om een gefundeerde voorspelling te kunnen doen. Verder heeft hij ook zijn ideeën over een betere toekomst voor het hockey in Twente. Sterker nog: hij heeft zelfs al de naam en de clubkleur paraat.


Wat verwacht je van de wedstrijd zondag?
‘Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Hattem is op papier sterker, ook gezien de stand, maar ik heb EHV wedstrijden zien spelen waarin ze aangetoond hebben mee te kunnen doen om de plaatsen vier, vijf en zes. Als team kan EHV winnen, maar dan zullen ze mentaal tot het uiterste moeten gaan. Een mooie uitdaging lijkt me na het verlies tegen Apeldoorn van twee weken geleden. Mijn voorspelling? 3-2 voor EHV.’


Wat weet je nog van jouw wedstrijden tussen EHV en Hattem? Wat waren de uitslagen? Noem eens een paar bekende spelers?
‘Dat waren altijd leuke wedstrijden waarbij de verschillen erg klein waren. De ene keer won EHV, de andere keer Hattem. Bekende spelers noemen, daar doe ik niet meer aan, want dat is voor de meeste huidige lezers niet meer interessant. Ik moet mijn plek in de historie kennen.’


Zit er voor een van beide ploegen, of voor allebei, nog een hoger niveau in dan de eerste klasse?
‘Voor geen van beiden! Dat is een kansloos verhaal. Enige oplossing is een fusie tussen clubs waarbij een vereniging ontstaat van minstens 1.500 à 2.000 leden. Leg op de UT een complex aan met vijf of zes velden; EHV, PW en Drienerlo bij elkaar. Drienerlo behoudt haar clubhuis en EHV en PW krijgen een nieuw onderkomen op hetzelfde complex. Clubtenue wordt helemaal wit en de naam wordt HC Enschede. Drienerlo blijft gewoon groen.’



terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren