Inloggen
EHV-hockeyheren vergeten zichzelf te belonen tegen GCHC (1-1)
14-3-2016  |

ENSCHEDE - De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D thuis in Enschede met 1-1 gelijk gespeeld tegen GCHC, de nummer vijf op de ranglijst. Op zich een verdienstelijk resultaat, ook gelet op de reputatie van de Groningers met vier overwinningen in zes uitwedstrijden, maar toch heerste er na afloop de teleurstelling over de late gelijkmaker. EHV ging vanaf de afslag vol in de aanval en dit leidde tot een vroege voorsprong, toen Tim Horstink in de vijfde minuut een strafcorner snoeihard afrondde. De thuisploeg bleef voor rust de dominantie behouden, maar vergat zichzelf te belonen met een tweede of derde goal. Mede daardoor kon GCHC in de tweede helft nog steeds hopen op een beter resultaat en dat kreeg het ook: vijf minuten voor tijd viel de 1-1, waarbij volgens EHV-keeper Malte Heeres een 'honderd procent bolle kant' het beslissende zetje gaf.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek: 'Dit is het bewijs dat het ene gelijke spel het andere niet is. Vorige week voelden we ons bij Wageningen de morele winnaar toen we in de laatste aanval de dik verdiende 2-2 scoorden, nu geven we een 1-0 voorsprong heel laat in de wedstrijd wat schlemielig weg. Tja, dat is hockey, soms heel onrechtvaardig, maar deze uitslag geeft de verhoudingen uiteindelijk wel goed weer. En laten we vooral niet vergeten dat we nu twee keer achter elkaar gelijk spelen tegen ploegen die op de vierde en vijfde plaats staan en veel meer punten hebben. De jongens mogen dan teleurgesteld zijn, en terecht, want dat tekent hun motivatie, maar bij mij en de rest van de staf overheerst een gevoel van tevredenheid over het behaalde resultaat en we kunnen ons ook unaniem prima vinden in de benoeming van Maurits ten Bruggencate tot Man of the Match.'