Inloggen
Dames 2 overtuigend kampioen!
26-5-2014  |

Afgelopen zondag, 25 mei, is ons D2 overtuigend kampioen geworden tijdens de uitwedstrijd bij rivaal Union. Met een 4-3 overwinning werd bevestigd dat we het sterkste team in de poule waren en is promotie naar de reserve hoofdklasse een feit!

Vanaf het begin van de wedstrijd werd er druk gezet op de tegenstander, die het veld zo groot mogelijk probeerde te houden. Dit omdat ze met een vliegende keep speelden. Door het tactisch omzetten van de speelstijl van EHV, we zijn gaan spelen met een diepe spits die met een lange slag kon worden aangespeeld, werd het keer op keer gevaarlijk voor het doel van Union.

In de eerste helft schoorden Sophie Groeneveld en Liselotte Kraanen via twee goede velddoelpunten. De meiden speelden prima volgens de afspraken en lieten zien dat ze als team erg sterk zijn. Kort voor rust kreeg Union een strafcorner die werd benut. Zo gingen we met een 2-1 voorsprong de rust in.

Tijdens de rust hamerde coach Alexander Wind vooral op het goede spel van EHV. Daar waar de dames kritisch waren over het lange veld dat door Unions gemaakt werd, bleef men sterk overtuigd van het feit dat we beter waren. Zo zijn we ook de tweede helft ingegaan.

In de tweede helft werd het een slijtageslag. Over en weer waren kansen maar wel meer voor EHV. Romee Tönis en Aniek Folsche scoorden twee knappe doelpunten. Aniek maakte na haar doelpunt een onvervalste koprol op het veld. Kort voor tijd werd nog een doelpunt van Marieke Hullegie afgekeurd die daarna een fraaie maar ongewilde 'buisschuif' maakte. Het hardop lachen om deze acties kenmerkte de zeer goede sfeer in het team. Dat in de laatste drie minuten nog twee tegendoelpunten vielen had vooral te maken met de euforie die al op kwam zetten bij de dames.

Het team wil alle meegereisde supports (opa's, oma's, vaders, moeders en vriend) bedanken voor hun aanmoedigingen maar vooral voor al het lekkers na de wedstrijd. De firma BROS heeft zeer fraaie kampioenshirts laten bedrukken waar de dames zeer blij mee waren.

Maar we zijn er nog niet. Aanstaande zondag speelt D2 haar laatste thuiswedstrijd om 11:00 uur op de velden van EHV. Uiteraard is iedereen uitgenodigd om de meiden nog een keer aan te moedigen, want er ligt nog een extra druk op deze wedstrijd. Welke? Kom a.s. zondag kijken en horen waar het dan nog om gaat. Voor die nog te leveren prestatie hebben we zoveel mogelijk supporters nodig.