Inloggen
Hockeystick voor jonge kinderen
11-10-2013  | 
Ontwikkeling van een hockeystick voor jonge kinderen

(uit InnosportNL oktober 2013) 
 
Hockey is complexe en moeilijke sport qua techniek om aan te leren. Zeker voor jonge kinderen. Daarom heeft Sportivation in samenwerking met onder andere Marc Lammers, voormalig bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam, een hockeystickconcept ontwikkeld: de Fantastick. Een innovatieve stick speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4-6 jaar. Dankzij een uniek ontwerp en de dribble grip maakt deze hockeystick het aanleren van hockeybasistechnieken gemakkelijker, leuker en uitdagender.

Sportivation, Haagse Hogeschool ECBT, InnoSportNL, InnoSportLab Sport en Beweeg! en ML Hockey Support werken samen in een nieuw project om het bestaande prototype van de Fantastick hockeystick door te ontwikkelen tot een getest en marktintroductieklaar product. Een instructiefilm en een uniek parcours laten trainers dan wel basisschool leerkrachten zien hoe zij kinderen de basistechnieken op een uitdagende en leuke manier kunnen aanleren.

Op jonge leeftijd starten met sporten geeft plezier, is gezond en geeft kinderen de mogelijkheid hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Jong geleerd is oud gedaan.

Doel

Het bestaande prototype van de Fantastick hockeystick door te ontwikkelen tot een getest en marktintroductieklaar product, inclusief instructiefilm en gebruiksaanwijzing.

Projectleider:
Paulien Kok
Looptijd:
Startdatum 24 september 2013
Einddatum: 30 november 2013

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren