Inloggen
EHV-hockeyheren laten het voor rust liggen tegen GHBS (3-4)
18-9-2018  |

ENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 4-3 verloren van het Groningse GHBS. De eerste helft verliep voor de thuisploeg enorm tegenstrijdig: terwijl aanval op aanval richting de vijandelijk cirkel golfde, zonder doeltreffende resultaten, was het aan de andere kant drie van de vier keer raak. Alleen Floris Kroezen wist voor EHV te scoren, alle andere kansen bleven onbenut. Volgens trainer-coach Jack Justus was dit vooral een kwestie van onvolwassen naïviteit en dat werd in de bespreking tijdens de rust ook duidelijk gemaakt. EHV kwam totaal anders uit de kleedkamer en ging brutaal op jacht om de achterstand goed te maken. Wouter Nederhand scoorde twee keer en werd mede daardoor uitgeroepen tot Man of the Match. Erg blij zal hij er niet om geweest zijn, want de eindstand werd vlak voor tijd bepaald op 3-4 uit een strafcorner, die reglementair afgekeurd had moeten worden, zoals de scheidsrechter na het zien van de videobeelden zelf ook moest toegeven. Dat maakte de nederlaag dubbel zuur voor EHV, dat niettemin met opgeheven hoofd en gepaste trots kan terugkijken op prima aanvalsspel, zoals Justus het omschreef: ‘In balbezit spelen we soms uitstekend, maar in de omschakeling en de professionaliteit zijn nog grote stappen te zetten.’