Inloggen
EHV-hockeyheren moeten hun meerdere erkennen in Upward (7-2)
14-5-2018  |

De heren van EHV hebben zondag hun laatste competitiewedstrijd in Arnhem met ruime cijfers verloren van Upward, dat daarmee de promotie veilig stelde. De 7-2 was uiteindelijk wel verdiend, omdat de thuisploeg zich qua techniek en efficiency de meerdere toonde, maar toch ook een beetje geflatteerd. Het verschil zat ‘m voor rust vooral in het benutten van de strafcorners: Upward kreeg er twee en scoorde ze allebei, EHV wist er geen te benutten en dat was jammer voor afzwaaiend topschutter Tim Horstink, die vijftien jaar geleden voor Upward debuteerde in de eerste klasse en nu in zijn allerlaatste wedstrijd niet tot scoren kwam. De thuisploeg kwam vrijwel in het laatste fluitsignaal van de eerste helft op 3-0 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. EHV deed na rust wel wat terug via doelpunten van Mart Wijma en Wouter Nederhand, maar de Arnhemmers maakten er ook nog een paar en zo kon het fanatieke thuispubliek zich de handen blauw klappen voor hun local heroes. EHV kan terugkijken op een wisselvallig seizoen, waarbij de balans na de winterstop in het voordeel doorsloeg en het klassebehoud nagenoeg onbedreigd kon worden gegarandeerd.