Inloggen
EHV Dames 1 - Upward Dames 1
21-11-2017  |
Lieve EHV'ers,
Vorige week schreven we nog over onze laatste twee thuiswedstrijden voor de winterstop, doelstelling: zes punten. Helaas, het kunnen er nog hoogstens drie kunnen worden. Dat zullen we komende wedstrijd laten zien!

Upward stond zondag op het programma, een ploeg waar we weinig van wisten (behalve oud-bekende keepster Lotte) maar waar we in eerdere jaren altijd spannende wedstrijden tegen speelden. Een ploeg die wisselend presteert, waardoor wij zeker op onze hoede waren.

Het inspelen was scherp en fel, maar zodra de wedstrijd begon leek het wel alsof we de handrem nog een beetje hadden aangetrokken. In de eerste minuut kregen we dan ook al een strafbal tegen, terecht en mooi binnengepusht door Upward. Oeps, dat was niet onze planning... Gelukkig maken we via een droog schot van Roos al snel weer gelijk. We hebben veel balbezit, mooie aanvallen maar zijn in de afronding niet scherp genoeg of de keepster was een sta-in-de-weg. Upward kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar gelukkig wisten we deze aanvallen af te weren.

In de rust hebben we aangegeven dat de rem er af moest, dat we een stap harder moesten werken en vooral gewoon in ons systeem blijven hockeyen. Na rust waren wij het die al snel een strafbal kregen, Anne werd onderuitgehaald in de cirkel en Roos pushte de strafbal binnen. De voorsprong was binnen, maar helaas niet voor lang. Via een goede strafcorner variant komt Upward weer op gelijke hoogte. Waar wij dachten dat Lotti ons uiteindelijk naar de overwinning schoot (3-2), was het Upward dat in de laatste vijf minuten weer gelijk maakte.

Oké, dan maar weer die shoot-outs spelen waar we ondertussen vertrouwen in hebben. Maar de scheids besloot anders en gaf een discutabele strafcorner, en discutabel of niet via deze strafcorner volgden drie nieuwe corners. Met man en macht geprobeerd om de bal buiten de goal te houden, maar de vierde strafcorner vliegt er in en gelijk daarna is de wedstrijd ook afgelopen. Daar stonden we dan met lege handen...

Een knappe prestatie van Upward, die ons spel voldoende heeft ontregeld, maar ook een mindere prestatie van ons. Het kan niet op 95%, het moet volle bak en met bevlieging om de drie punten wekelijks binnen te halen. Een wijze les, zondag staan we er weer! Gelukkig was Naarden ons goedgezind, en staan we op doelsaldo nu nog derde. Maar ook dit zegt nog niks, de helft van de wedstrijden is nu gespeeld. We gaan zien waar we eind mei staan.