Inloggen
Beuningen Dames 1 - EHV Dames 1
14-11-2017  |

Lieve EHV'ers,

De voorspelling gisteren was stormachtig; heel veel regen, harde windstoten, hagel en zelfs onweer. Gelukkig viel het redelijk mee, wij mochten spelen met enkel veel regen (voornamelijk voorafgaand aan de wedstrijd). Helaas viel dit voor het veld van Beuningen niet mee. Het waterveld leek ondertussen meer op een modderpoel, waar de bal na gemiddeld drie meter stopte met rollen. Iets waar we maar mee moesten dealen, beide partijen zouden er last van hebben.

Ondanks het veld begonnen we sterk aan de wedstrijd. We stonden goed in ons systeem en Beuningen kon niet opbouwen. Al snel maakte Roos de 0-1. Hierna volgden meer kansen, maar zonder succes. Wij spelen graag op een hoog tempo, maar dat werd ons vandaag belemmerd. Het was duidelijk zichtbaar dat wij hier moeite mee hadden, de wedstrijd leek zich wel in slow-motion af te spelen. Wij lieten ons hierdoor uit het spel halen en bemoeiden ons teveel me de scheidsrechters, waardoor we bij lange na ons niveau niet hebben gehaald. Toch bleven we aanvallen. Beuningen zakte in, om onze aanvallen te weren en ging vol op de counter spelen. En met succes, vlak voor rust keken wij binnen een tijdsbestek van vijf minuten ineens tegen een 2-1 achterstand aan.

De bespreking in de rust was duidelijk. Met een eenvoudige boodschap gingen we weer het veld op, ons spel werd wel weer wat beter maar mooi hockey was gewoon onmogelijk. Beuningen kreeg een aantal gevaarlijke kansen, maar wij hadden het grootste gedeelte balbezit en bleven de cirkel van Beuningen bestoken. De scheidsrechters vonden echter continue een aanleiding om met een kaart te strooien - het leek wel kwartetten - waardoor wij een groot deel van de tijd in ondertal stonden. Gelukkig was daar dan eindelijk de bevrijdende 2-2, Anouk was alert bij de rebound van een strafcorner.

Het zou een wedstrijd worden die we niet konden winnen, wat ook een verdienste was van Beuningen, maar gelukkig zijn er dan nog shoot-outs. Hierin bleken we overduidelijk de beste, waardoor we toch nog 2 van de 3 punten mee naar huis konden nemen (en de Buma-tweeling gezamenlijk 4 kaarten ). Daarnaast kregen we ook 16 paar modderschoenen cadeau. Niet het resultaat waar we voor kwamen, maar gezien de dag, het veld, en de tegenstander waren we hier best tevreden mee. We staan nog steeds op plekje drie.

De komende twee weken spelen we thuis, schreeuwen jullie ons naar de laatste 6 punten voor de winterstop?