Inloggen
International Hockey Tournament EHV Enschede
15-8-2017  | 

EHV-hockeyteams kunnen aan de bak op eigen internationaal toernooi dat eind augustus alweer voor de dertiende keer plaats vindt

ENSCHEDE - Hockeyclub EHV organiseert in het weekend van vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus alweer voor de dertiende keer een sterk bezet internationaal toernooi. De beide selecties krijgen op de twee nieuwe watervelden te maken met stevige tegenstanders uit binnen-en buitenland (Frankrijk, Duitsland).

 

In totaal bijna 40 wedstrijden op twee nieuwe watervelden

 

Het toernooi begint op de vrijdagavond met een aantal poulewedstrijden, waarna de zaterdag en de zondag zijn volgepland met in totaal bijna 40 hockeyduels, inclusief de finales op de zondagmiddag.

 

Bij de dames bestaat het deelnemersveld uit de gastvrouwen van EHV en nog drie eersteklassers: Fletiomare (Vleuten), Reigers (Hoofddorp) en Groninger Studs, het naar de tweede klasse gepromoveerde Almelo en Iris Lambersart (Lille) dat in de Franse competitie op het hoogste niveau succesvol actief is.

 

De organisatie van het EHV-toernooi verwelkomt verder de herenploegen van EHV en nog twee eersteklassers: Naarden en Groninger Studs. Ook komen er drie teams uit Duitsland: Kahlenberg uit Mülheim an der Ruhr, pas gepromoveerd naar de 2. Bundesliga, Raffelberg (Duisburg) en Oberhausen, twee ploegen uit de Regional-Liga, vergelijkbaar met de Nederlandse eerste klasse.

 

Het programma voor de vrijdagavond is als volgt (vanaf 19.30 uur):

Heren Naarden-Raffelberg

Dames EHV-Iris Lambersart

Heren EHV-Groninger Studs

 

Twee nieuwe trainers: Lutz Könnings (dames) en Gerard Alblas (heren)

Zowel de dames als de heren van EHV staan sinds kort onder leiding van een nieuwe trainer-coach. Vanuit het Duitse Essen wordt Lutz Könnings de opvolger van Antoinet Wildeboer, die als trainerscoördinator wel verbonden blijft aan de club. Könnings beschikt over veel praktijkervaring en slaagde voor alle Duitse hockey-diploma's. De heren gaan na twee seizoenen onder Richard van Wezenbeek verder met Gerard Alblas, een oude bekende van EHV, want hij maakte in de periode 1994-1996 deel uit van het eerste herenteam dat toen in de hoofdklasse speelde.

 

Zaterdagavond demonstratiewedstrijd tussen 'Oud' en 'Jong' EHV

 

Het toernooi begint op vrijdagavond vanaf 19.30 uur, gaat zaterdag door van 10.00 tot 18.15 uur en zondag tussen 9.45 en 15.30 uur. De toegang is gratis en veel wedstrijden worden als van ouds weer gefloten door scheidsrechters uit de Duitse Bundesliga, die de kwaliteit van dit evenement al bijna tien jaar een sportieve meerwaarde geven. Op de zaterdagavond is er vanwege de opening van de nieuwe velden om 20.00 uur een demonstratiewedstrijd tussen twee bijzondere teams: Oud-EHV, het elftal dat in 1994-1996 hoofdklasse speelde, en Jong-EHV, een selectie van de toppers uit de generatie daarna. De officiële opening van de nieuwe velden zal voorafgaand aan deze wedstrijd worden verricht door Jurgen van Houdt, wethouder Sportzaken en stadsdeelwethouder Enschede-Zuid.



terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren