Inloggen
Bestuursnieuwsbrief juli 2017
19-7-2017  | 

 Nieuwsbrief

 

Beste leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers,

 

Het hockeyseizoen zit er weer op. We kijken terug op mooie resultaten van onze teams en volop vernieuwing in onze club. Bedankt voor jullie bijdrage daaraan!

In deze nieuwsbrief lees je de laatste nieuwtjes en blikken we vooruit naar het volgende seizoen. We wensen jullie een mooie zomer en zien jullie graag bij het internationale toernooi van 25 tot en met 27 augustus op onze club.

 

Het bestuur

 

Aanleg nieuwe hockeyvelden gestart

Misschien heb je het al gezien, de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden is gestart. Velden 1 en 3 krijgen deze zomer een nieuwe grasmat (waterveld). Deze vervanging realiseren we dankzij een borgstelling van het Waarborgfonds Sport en een borgstelling van de gemeente Enschede. Voor de financiering van de velden hebben we een lening bij de Rabobank.

Onze wens: natuurgrasveld ook kunstgrasveld

We overleggen nog met de gemeente over extra middelen om op ons natuurgrasveld, veld 2, ook een kunstgrasveld te realiseren. Zoals besproken in de laatste algemene ledenvergadering gaan we de opbrengst van de Grote Clubactie van afgelopen twee jaar inzetten voor de aanleg van dit kunstgrasveld. We zullen daarbij nog subsidie en sponsorgelden nodig hebben om ook dit veld zo snel mogelijk te kunnen realiseren. Zodra we hierover nieuws hebben, delen we het met jullie.

Bouwterrein niet betreden

Tijdens de aanleg van de velden wordt door de aannemer met graafmachines, trekkers en vrachtwagens gewerkt op het EHV-complex. Ook worden materialen opgeslagen. Het is niet toegestaan bij deze machines en de opgeslagen materialen te komen. Ook de toegang tot de velden waaraan wordt gewerkt, veld 1 en veld 3, is verboden. Betreding hiervan is op eigen risico. Wij willen jullie vragen deze veiligheidsmaatregelen voor zowel jezelf, als ook voor anderen in acht te nemen.

 

Uitnodiging: opening nieuwe velden op 26 augustus

Op zaterdagavond 26 augustus openen we onze nieuwe velden met een speciale demonstratiewedstijd. Kom je ook kijken? De demonstratiewedstrijd start om 19.30 uur en gaat tussen het oude hoofdklasseteam uit de periode 1994-1996 en een gelegenheidsformatie die is samengesteld uit de generatie daarna. Jullie zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom voor de opening en deze wedstrijd.

Naast deze officiële opening, waar we ook de sponsoren, gemeente en naastgelegen sportverenigingen voor uitnodigen, houden we een feestelijke opening voor alle (jeugd)leden en hun ouders aan het begin van het nieuwe seizoen. We laten je binnenkort weten op welke dag deze plaatsvindt.

 

Internationaal toernooi bij EHV

De demonstratiewedstrijd op zaterdag 26 augustus is onderdeel van het internationale toernooi dat van 25 tot en met 27 augustus bij EHV plaatsvindt. We nodigen je van harte uit hierbij te zijn en te komen kijken naar de sportieve prestaties van verschillende (internationale) teams. Binnenkort ontvang je meer informatie over de wedstrijden, deelnemende teams en het programma.

Je kunt alles rond het toernooi ook volgen via de speciale Facebookpagina ‘International hockey tournament EHV Enschede’.


Nieuwe clubkleding ophalen vanaf 26 augustus

We kijken er al een tijdje naar uit en binnenkort kunnen we het ophalen: onze nieuwe clubkleding. Alle leden ontvingen inmiddels hun persoonlijke kledingvoucher. We zetten voor je op een rij hoe het werkt:

  • Van 26 augustus t/m 8 september kan je de kleding bij ‘t Hoen Sport ophalen (Kuipersdijk 23 Enschede).
  • De kledingvoucher wordt eenmalig verstrekt. Bij verlies krijg je geen nieuwevoucher en dien je de kleding zelf aan te schaffen.
  • Op de websitelees je waaruit jouw kledingset bestaat. 
  • Heb je vooraf gepast, dan ligt jouw maat klaar bij ’t Hoen Sport. Heb je niet gepast, dan kun je kiezen uit de maten die ’t Hoen op voorraad heeft.
  • EHV-sokken met logo zitten niet in de set en moet je zelf aanschaffen. 
  • Nieuwe leden ontvangen per mail een aanmeldingsbericht waarmee de clubkleding kan worden opgehaald bij ’t Hoen Sport. Omdat je als nieuw lid nog niet hebt gespaard voor de clubkleding, betaal je een instapbedrag van 35 euro.

Kledingwijzer: de afspraken over de clubkleding

  • De shirts, broekjes en rokjes blijven eigendom van EHV. We vragen jullie dan ook er zorgvuldig mee om te gaan. Bij verlies, diefstal of schade aan de kleding, dien je zelf nieuwe clubkleding aan te schaffen.
  • Gegroeid en past de kleding echt niet meer? Dan ruil je je kleding om voor een grotere maat bij ’t Hoen Sport. Dat is niet per definitie een nieuw tenue. We kijken eerst of er een ingeleverd tenue in jouw maat beschikbaar is. Is deze er niet, dan wordt een nieuw tenue uitgereikt
  • Ga je over naar een (ander) selectieteam? Dan kloppen de rugnummers waarschijnlijk niet meer en krijg je een ander/nieuw shirt.
  • Voor sponsoring van teamkleding graag even overleg met de sponsorcommissie via [email protected].
  • Stop je met hockey bij EHV? Dan lever je je kleding weer in.

Heb je nog vragen? Lees eerst deze pagina Kledingwijzer clubkleding EHV even door. Hierin vind je alle afspraken rondom onze nieuwe clubkleding. Na het lezen nog vragen? Mail dan naar [email protected].


Vrijwilliger bij EHV? VOG-verklaring verplicht

Vanaf 2016 moeten alle trainers, coaches, managers en teambegeleidersdie ouder zijn dan 23 jaar en de jongste jeugd en jeugdteams begeleiden, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanleveren. In het eerste jaar zijn er circa 90 VOG-verklaringen van trainers, coaches en managers binnengehaald. Momenteel wordt voor de circa 60 nieuwe managers en coaches de VOG-aanvraag opgestart. Trainers volgen in een later stadium. Je hoeft als vrijwilliger zelf geen actie te ondernemen. Je wordt door EHV benaderd om de VOG-aanvraag op te starten.

 

Waarom een VOG-verklaring?

We nemen de veiligheid van onze jeugdleden serieus en vinden het daarom belangrijk dat alle vrijwilligers die de jeugdteams begeleiden als ook de bestuursleden een VOG-verklaring hebben. Deze Verklaring Omtrent Gedrag is een verklaring van het Ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat gedrag uit het verleden geen bezwaar oplevert voor vrijwilligerswerk met onze jeugdleden. Meer over de VOG en ons vrijwilligersbeleid lees je op de website.


Enthousiasme over bardiensten

Sinds begin dit jaar hebben we als vereniging de bar weer in eigen beheer. De eerste ervaringen van de barcommissie met het runnen van de bar zijn positief. De beginfase gaf wat opstartproblemen, vooral met de betaalautomaat en het kassasysteem, maar die zijn inmiddels verholpen. Na de zomer gaan we vol enthousiasme verder.

Enthousiasme zagen we ook bij de ouders die de afgelopen periode een bardienst draaiden. Vol verve werd koffie geschonken, ranja gemaakt of een biertje getapt. Wij verwachten dan ook dat we na de vakantie de invulling van de bardiensten tijdens de drukbezette momenten van de week (op woensdagmiddag/-avond, vrijdagmiddag/-avond, zaterdag en zondag) met jullie hulp ingevuld krijgen, zodat we iedereen kunnen voorzien van een versnapering. Van je teammanager hoor je wanneer je aan de beurt bent voor een bardienst.

Meer weten over de bardiensten? Lees dit eerdere nieuwsbericht op de website.


Nieuwe staf voor Heren 1 en Dames 1

Zowel Heren 1 als Dames 1 begint het volgende seizoen met een nieuwe trainer/coach. We stellen ze graag aan jullie voor.

 

Heren 1 onder leiding van Gerard Alblas

Bij de heren start trainer/coach Gerard Alblas. Gerard is een oude bekende bij EHV, want hij maakte als speler deel uit van het team dat in de jaren 90 Hoofdklasse speelde. Daarna begeleidde hij verschillende teams. We zijn blij dat hij de stap naar EHV maakt. Het eerste herenteam nam onlangs afscheid van trainer/coach Richard van Wezenbeek en kreeg al de eerste trainingen van Gerard. We wensen hem veel succes met de mannen.

 

Lutz Konings traint Dames 1

Bij de dames een volledig nieuw gezicht. Vanuit het Duitse Essen komt Lutz Konings het komende seizoen de dames van EHV trainen en coachen. Hij neemt het stokje over van Antoinet Wildeboer, die als trainerscoördinator wel verbonden blijft aan de club. Lutz beschikt over veel ervaring en heeft de hoogste diploma's die je als trainer in Duitsland kunt behalen. Hij stond open voor een avontuur over de grens en is blij met de mogelijkheid die EHV hem biedt. Ook hem wensen we natuurlijk veel succes.


Grote Clubactie: waar zullen we voor sparen?

Vanaf 16 september 2017 start de Grote Clubactie en ook EHV doet weer mee. De afgelopen jaren leverde deze actie ons een flink geldbedrag op. Uiteraard hopen we ook dit jaar een mooi bedrag op te halen.

Help jij ons om deze actie succesvol te maken? Meld je hiervoor aan bij Edzo Jansen en Nicole Snellers via[email protected]. Daarnaast horen we graag van jullie waar we de opbrengst dit jaar aan moeten besteden. Heb je een goed idee, mail dat alsjeblieft naar [email protected]. In september houden we een poll en kan je stemmen op jouw favoriete doel.

 

Vragen of suggesties? Of wil je als vrijwilliger aan de slag voor de club? Hier vind je de mailadressen van alle commissies. Vraag aan het bestuur? Mail dan naar: [email protected].

 

De volgende nieuwsbrief ontvangen jullie bij de start van het seizoen.

 

 


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren