Inloggen
EHV-hockeyheren dichtbij stunt in en tegen Ede (5-4 nederlaag)
30-4-2017  |

ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse D een voortreffelijke wedstrijd bij nummer twee Ede niet kunnen belonen met een punt of meer. Het werd een 5-4 nederlaag, waar qua veldverhoudingen een gelijkspel minimaal voor de hand had gelegen. Staffan Hengst opende de score voor de gasten met een panna op de keeper, waarna de thuisploeg sterk terug kwam en drie keer scoorde. Tim Horstink bracht in de laatste minuut van de eerste helft de spanning in de wedstrijd terug met een benutte strafcorner (ruststand 3-2). Stijn Adolfsen verlengde een harde voorzet van rechts met een rake tip-in, waarna alles weer open lag en de wedstrijd op en neer golfde. Ede was wat trefzekerder voor het doel, waar EHV aan de andere kant nogal eens slordig balverlies leed en slecht omging met man-meer-situaties. Het duel leek met 5-3 in een ogenschijnlijk eenvoudige overwinning voor de thuisploeg te eindigen, maar Horstink beloonde de mentale veerkracht van de Enschedeƫrs met een rake strafcorner (5-4), waarna hij in de laatste seconde nog een keer rakelings naast pushte.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek was na afloop trots op zijn mannen: 'En dat heb ik ze in de nabespreking ook met zoveel woorden gezegd. Dit was onze beste wedstrijd sinds tijden, tegen een ploeg die zowel aanvallend als verdedigend continu in de hoogste versnelling staat. Thuis werden we met 7-1 redelijk bewusteloos gespeeld, nu deden we volledig mee en waren we bij vlagen soms zelfs duidelijk beter. Het enige nadeel dat ik voor vandaag kan bedenken, is dat Upward en GCHC iets dichter bij ons zijn gekomen in de race om de vijfde plaats, maar die spelen zondag tegen elkaar en als wij dan zelf van Amersfoort winnen, wat toch mogelijk moet zijn, dan is de hiƫrarchie weer hersteld.'