Inloggen
EHV-hockeyheren laten thuis tegen GCHC opnieuw twee punten liggen (1-1)
23-4-2017  |

ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse D opnieuw twee punten laten liggen. Na de gelijke spelen tegen hekkensluiters Wageningen (3-3) en Bully (1-1) was het nu de nummer zes GCHC dat een punt mee nam uit Enschede. Bram Sanders zette zijn ploeg na tien minuten op een 1-0 voorsprong en daarna was er nog een handvol kansen, maar die waren stuk voor stuk niet besteed aan de Enschedeƫrs, die bovendien een uitstekende keeper tegenover zich zagen. Mede daardoor kregen de Groningers na rust steeds meer het idee dat er hier iets te halen viel en dat werd vlak voor tijd nog waar ook, zij het op bizarre wijze. GCHC had de hele wedstrijd nog geen schot op doel gelost en de 1-1 zou naast zijn gegaan, als de bal niet via een EHV-verdediger over de lijn zou zijn gegaan, net als vorige week in de laatste minuut bij Bully.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek kon de pech hiervan wel inzien, maar constateerde ook iets anders: 'Voor de winterstop hebben we wedstrijden op het laatste moment in ons voordeel beslist, nu laten we het in de finale lopen. In de eerste helft heb ik zonder meer genoten van ons spel, het was een van de beste optredens tot nu toe. Na rust schoten we in een kramp en maakten we het onszelf onnodig moeilijk, met die rare gelijkmaker tot gevolg. Op zich is er qua vijfde plaats nog weinig aan de hand, nu het verschil met GCHC gelijk is gebleven, maar Upward komt er aan, dat vandaag met 12-4 van Wageningen won. Bovendien moeten we zondag naar nummer twee Ede, dat na de nederlaag bij koploper USHC ongetwijfeld op scherp zal staan. We kunnen dus strak aan de bak.'