Inloggen
EHV-hockeyheren maken er met Hattem een spektakelstuk van (6-4 verlies)
29-11-2016  |
ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse op een stormachtige Hazenakker in Hattem met 6-4 verloren. Het scoreverloop gaf de wedstrijd een spectaculair karakter, maar de overwinning voor de thuisploeg was verdiend op basis van een betere individuele techniek en het effectiever omspringen met de kansen. Na twintig minuten stond het 2-0 en bij beide goals ging de bal via een EHV-stick over de doellijn. Dat was ook het geval bij de 3-1, die vrij snel viel nadat de van een blessure teruggekeerde Tim Horstink uit een strafcorner de 2-1 had laten aantekenen. Toen het vroeg in de tweede helft 4-1 werd, leek de wedstrijd beslist. EHV gaf zich echter niet zomaar gewonnen en startte een alles-of-niets-offensief, dat aanvankelijk averechts leek te werken toen Hattem 5-1 maakte. Horstink bewees zijn waarde door de 5-2 en de 5-3 te maken en alles leek weer mogelijk. Zelfs toen het aan de andere kant vrijwel direct weer raak was (6-3) bewezen de Enschedeƫrs niet voor het eerst dit seizoen over de nodige veerkracht te beschikken. De keeper van de thuisploeg had evenwel een topdag, een zeker lijkend doelpunt werd door de lijnstopper over getikt, een goal werd nog afgekeurd en alleen Wouter Mosman wist namens EHV het net te vinden, en wel letterlijk, want hij timmerde in de voorlaatste minuut met een hoge knal de 6-4 eindstand binnen. Tim Horstink werd vanwege zijn doeltreffende rentree door zijn teamgenoten uitgekozen tot Man of the Match.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek toonde zich na afloop ondanks de nederlaag niet ontevreden: 'Dit was puur qua hockey misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Bij de eerste drie tegengoals reageerden we kinderlijk knullig, maar verder hebben we volwassen partij gegeven. Vergeet niet dat Hattem twee spelers in de Nederlandse A-jeugd heeft lopen en die gasten zijn echt beter dan de besten van ons, wat ze vandaag ook hebben laten zien. Dat maakte vooral het verschil en dat is geen schande, daar kan ik wel mee leven. We gaan dan ook met een goed gevoel de winterstop in, waarin we voor het eerst sinds lange tijd weer gaan zaalhockeyen. Begin februari doen we mee aan een toernooi in het Spaanse Santander. Dat is een belangrijk onderdeel van onze voorbereiding op het begin van ons bekeravontuur op vrijdag 3 maart, waarna we op 5 maart het seizoen hervatten met een thuiswedstrijd tegen de Groninger Studs.'