Inloggen
EHV-hockeyheren blijven vijfde na thuisnederlaag tegen USHC (2-3)
15-11-2016  |
ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd verloren. Twee weken geleden scoorde koploper Ede zeven keer uit acht doelpogingen (eindstand 1-7), deze keer bleef het eveneens bovenaan staande USHC met 2-3 krap aan de goede kant van de score. Boudewijn Bousema maakte de 1-0 na een prima assist van Bram Sanders. Dit was tevens de ruststand en het sein voor een tweede helft die bijzonder aantrekkelijk verliep. USHC was attenter bij de rebound van een strafcorner (1-1), waarna Stijn Adolfsen voor de thuisploeg het net vond, deze keer na een lange pass van Pim Bonder. De supporters ontstaken bengaalse fakkels in de clubkleur EHV-blauw, maar het vuurwerk viel aan de andere kant. USHC benutte een kans van dichtbij en de beslissing viel tien minuten voor tijd door een terecht toegekende strafbal na een lijnfout in de EHV-defensie (eindstand 2-3). Yordy Bakker werd door zijn teamgenoten uitgekozen tot Man of the Match.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek had na afloop last van gemengde gevoelens: 'Enerzijds hebben we bij vlagen heel goed gespeeld, met mooie combinaties en vloeiende aanvallen, anderzijds reageerden we verdedigend soms wat te naïef. We zijn als ploeg dit seizoen zeker gegroeid, maar vandaag kwamen we hier en daar te kort en dan is USHC niet voor niets de koploper die het kleine verschil maakt. Bovendien hadden we te maken met het feit dat de onderlinge communicatie tussen de scheidsrechters nogal haperde, wat vaak in ons nadeel uitviel en wat ze na afloop ook toegaven. We hebben het netjes uitgepraat en zijn goed uit elkaar gegaan. Per slot van rekening kom je elkaar nog vaker tegen, zo groot is dit hockeywereldje niet.'