Inloggen
Lieve EHV'ers - verslag Dames 1 week #43
1-11-2016  | 

Lieve EHV’ers

De afgelopen weken heeft het vaker tegengezeten dan mee. Met 0 punten onderaan bungelen was een nieuwe ervaring voor iedereen en het is niet een plek waar we ons thuisvoelen. Desondanks hebben we de moed niet laten varen; het nipte verlies van vorige week liet ons zien waar we scherper kunnen zijn om het muntje dit keer wel onze kant op te laten vallen. Scherpte in omschakeling en killen in de cirkel waren punten van aandacht. Helaas kwam een solidaire ingeving van Ronald (het opruimen van de ballen) hem duur te staan: het schoot hem ernstig in de rug dus deze week stond Martijn Wendrich als gasttrainer/coach naast Antoinet om ons hier beter in te maken.


Zondag brak aan, en wat een genot: een uurtje langer slapen! Helemaal uitgerust kwamen we op de club aan om te shinen in onze nieuwe pakken en onze nieuwe truien. Ook is het boekje nu helemaal af (sponsoren bedankt!). QZ stond op het programma; op dit moment een medekandidaat onderin dus belangrijke punten werden verdeeld deze week.



Dit hele seizoen begonnen we eigenlijk nooit scherp aan de wedstrijd; vaak lag het eerste tegengoal er al in voor wij überhaupt opgestart waren en dan kijk je al tegen een achterstand aan. Onze missie was dit te voorkomen. En hoe! Binnen 2 minuten stond niet de 0-1 maar de 1-0 op het scorebord! Niemand minder dan Juliët Buma kon de bal over de doellijn werken om zo onze voorsprong vroeg in te zetten. De hele eerste helft domineerden we. Mooi combinatiespel gepaard met strak verdedigen zorgde voor een wedstrijdbeeld waar we eigenlijk al weken naar gezocht hebben. Ondanks het spel konden we de voorsprong niet uitbouwen en gingen we met 1-0 de rust in.



De puntjes op de i en goooaaaaann! Dat dacht QZ klaarblijkelijk ook, want in de 2e helft kregen we hogere druk te verduren. We kwamen er minder makkelijk uit en zij werden een aantal keer gevaarlijk bij ons. Het spel werd slordiger maar we bleven knokken voor elke meter. Er hing een goal in de lucht en waar de afgelopen weken deze achter mij viel, viel hij deze week achter de keeper van QZ: Judith maakte een rebound retehard af om onze 3 punten te bezegelen. Wat een opluchting om van die 0 punten af te zijn en wat was het deze week verdiend. We staan nog wel laatste, ons doelsaldo is net iets minder goed dan van QZ maar daar gaan we komende weken hard aan werken.



Publiek, ballenmeisjes, sponsoren: bedankt! Zonder jullie is het geen zondag zoals we zouden willen. Graag zien we jullie komende wedstrijden langs de kant om ons van de laatste plek af te helpen!


Liefs EHV D1


Foto's: Herman Zandhuis, waarvoor dank!
https://www.facebook.com/EHVDames1/


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren