Inloggen
EHV-hockeyheren krijgen lesje efficiency van koploper Ede (1-7 nederlaag)
1-11-2016  |
ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse een thuiswedstrijd meegemaakt die ze zich nog lang zullen heugen. Tegenstander Ede, koploper op de ranglijst, ondernam acht doelpogingen, scoorde zeven keer en won met 7-1. Efficiƫnter kan het bijna niet en dat was het grootste verschil tussen beide partijen. Na tien minuten scoorde Ede de 0-1 na een verkeerd beoordeelde hoge bal en de tussenstand kwam na een ziedende back-handgoal op 0-2. Meteen na rust deed EHV via Stijn Adolfsen iets terug (1-2), maar vrijwel direct daarna leidde een counter tot de 1-3. Toen het vervolgens al snel 1-4 werd, was het verzet bij EHV gebroken en liep de thuisploeg achter de feiten aan, terwijl bij Ede alles lukte.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek oordeelde na afloop mild over zijn ploeg:  'Vorig jaar verloren we met 8-1 bij Beuningen en dat was een drama. Dit was geen drama, maar een terechte nederlaag met bizar hoge cijfers. Ede was op alle fronten de betere ploeg en toonde zich vandaag een logische kandidaat voor de titel. We hebben drie kwartier zeer goed partij gegeven, maar onvoldoende geleverd in de cirkel en daarna was het over en uit. Ede maakte  optimaal gebruik van de mogelijkheden en daarvoor kun je alleen maar respect opbrengen. Een nederlaag met zulke cijfers is nooit leuk, maar we moeten ons hierdoor niet zenuwachtig laten maken. Zondag hebben we bij Amersfoort een mooie gelegenheid om sportieve genoegdoening te halen, daarna krijgen we met USHC thuis en Hattem uit nog twee uitdagende wedstrijden voordat we de winsterstop ingaan.'